Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Loire

Loire bliver ofte beskrevet som "Frankrigs have" - og med god grund. Her er virkelig frodigt og enormt smukt langs med Loire-floden.

Mange af Frankrigs konger har haft sommerslotte her, både pga. nærheden til Paris, men også grundet tilgængeligheden til alle mulige lækkerier, vildt, vin, ost og meget mere. Derfor er der også en stor kulturskat a...

Loire bliver ofte beskrevet som "Frankrigs have" - og med god grund. Her er virkelig frodigt og enormt smukt langs med Loire-floden.

Mange af Frankrigs konger har haft sommerslotte her, både pga. nærheden til Paris, men også grundet tilgængeligheden til alle mulige lækkerier, vildt, vin, ost og meget mere. Derfor er der også en stor kulturskat at besøge ifa. de mange store smukke slotte, der ligger langs floden.

Vinmæssigt er her også en kæmpe skat at finde.

Verdens bedste vine på Sauvinon Blanc laves nok her i Sancerre og Pouilly Fumé, og de smukkeste tørre Chenin Blanc laves i Vouvray. På den søde side af Chenin Blanc, laves verdensklasse i Vouvray, Quartz de Chaume og Bonnezeaux.

Nogle af de flotteste mousserende vine udenfor Champagne laves her - specielt i Vouvray.

Cabernet Franc trives i de bedste år på helt fantastisk vis i St. Nicolas de Bourgeuil og Chinon og frembringer de smukkeste rødvine, som forener elegancen, fylden og mineralitetetn fra Bordeaux med den kølige krydrede stil fra Bourgogne.

Og sådan kunne vi blive ved - og det fede er, at oftest er vinene ikke så voldsomt pebrede, så det er virkelig en spændende region at gå ombord i.

Mere

Loire 5 varer

Underkategorier

  • Vignoble Jarnoterie -...
  • Vignoble Brisebarre -...

    Domaine Brisebarre er en mindre producent beliggende i det skønne ”Frankrigs Have – Loire”, nærmere betegnet i Vouvray/Touraine.

    Det er her Chenin Blanc, som er druen – og kun den. Den har et naturligt meget højt syreniveau, som tydeligt smages i vinene. Når dette kombineres med flot mark- og kælderarbejde og optimale høstbetingelser (som ikke findes hvert år), får man nogle fantastiske vine med en stil af krydrede og delvist søde mandel-nuancer, som sammen med syren giver nogle enestående vine, både tørre, søde, meget søde og mousserende.

    Philippe Brisebarre er meget opmærksom på de lokale forhold og traditioner, som han respekterer meget, samtidig med at han prøver at forny sig, så han hele tiden har den nyeste viden og teknologi til rådighed. Vinene kan for manges vedkommende holde i rigtig mange år. Han går meget op i, at produktionen er bæredygtig både af hensyn til miljøet og vinene.

    Man siger, at det er i Vouvray, at Atlanterhavsklimaet via Loire-floden mødes med det kontinentale klima, hvilket giver svære klimatiske forhold at arbejde med, men får man det udnyttet optimalt, taler resultaterne for sig selv. Det er her hustets erfaring og viden om vind og vejr er essentielle – smag selv resultatet!

Viser 1 - 5 af 5
Viser 1 - 5 af 5