Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Sud-Quest

Det syd-vestlige hjørne af Frankrig er fantastisk og ret uopdaget ifht. vinene. I gammel tid, var vinene ret anerkendt, og der er således ret stolte traditioner i denne del af Frankrig.
Kulinarisk er Sud-ouest meget anerkendt med kraftig og rustik mad, som vinene skal leve op til - lige til den danske gane. Det er bl.a. her, man laver dte mest fa...

Det syd-vestlige hjørne af Frankrig er fantastisk og ret uopdaget ifht. vinene. I gammel tid, var vinene ret anerkendt, og der er således ret stolte traditioner i denne del af Frankrig.
Kulinarisk er Sud-ouest meget anerkendt med kraftig og rustik mad, som vinene skal leve op til - lige til den danske gane. Det er bl.a. her, man laver dte mest fantastiske fjerkræ og Foie Gras
Der er både tradition for røde, hvide og ikke mindst søde vine.
De røde er ofte ret rustikke, hvilket giverdem et særpræg, som jeg har svært ved at stå for - for meget rødvin er alt for ens, men der er man i dette hjørne af Frankrig virkelig i stand til at skille sig ud.
De hvide er krydrede og saftige og ofte ret anvendelige til mange ting - og til de, som ikke ønsker knas-tørre hvidvine kan de ofte være et spændende alternativ.
De søde vine er virkelig et kapitel for sig - og endda oftest til at købe for ret fornuftige priser. Der er de meget koncentrerede og fede - og med et snert af tørret frugt, som giver den sin egen plads i den søde verden. Det er vine som Jurancon og Pacherenc-du-Vic-Bilh, som virkelig giver Sauternes kamp til stregen. Herudover finder vi også Monbazillac i Bergerac, som i stil minder om Sauternes, og de gode af dem igen til ret fornuftige priser.

Mere

Sud-Quest 2 varer

Underkategorier

  • Domaine de Moulin-Pouzy

    Det er Fabien Castaing, der som 5. generation står bag produktion af disse fantastiske vine.
    Der er tale om et mellemstort vin-foretagende, som laver sine vine med den størst mulige respekt for vinstokkene og naturen - såkaldt bæredygtig produktion.
    Hver eneste vinstok på de 55 ha. får optimal opmærksomhed ud fra filosofien om at opnå det optimale fra hver enkelt vinstok.
    Resultatet er også til at smage - der er stor dybde og koncentration i alle vine men med en meget fin balance og elegance.
    I Bergerac laver man knap så tunge og rustikke vine som i resten af Sud Ouest (Sydvestfrankrig), hvilket også er tilfældet for Moulin Pouzy, men dog er der stadig tale om vine med en vis fylde - stilen kan minde lidt om modne og fyldige Bordeaux vine med et twist og lokalt præg. Rigtig spændende vine, som bare skal prøves.

Viser 1 - 2 af 2
Viser 1 - 2 af 2