Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Apulien 2 varer

Underkategorier

 • Masseria La Rosa del...

  Om Stefano Farina:

  Eventyret om Stefano Farina startede i 1930, hvor han begyndte at sælge vin på familie-restauranten. Hurtigt blev det hans passion og hovedbeskæftigelse. I 1941 startede han ”Vinicola Stefano Farina” nær Alba by. Han startede på at studere vindyrkning i Alba og blev revet med af hans passion for faget.
  Kort tid efter blev han engageret i stålindustrien, hvor han tjente tilstrækkelig kapital til at kunne udvide.
  I dag har man 5 domæner, 2 i Piemonte i Diano d’Alba og La Morra, 2 i Toscana v. Arezzo og Siena samt det nyeste i Lecce i Apulien.
  Man går på alle 5 gårde enormt højt op i den lokale terroir, som alle steder frembringer stor elegance i vinene, samtidig med, at der er god fylde i vinene. Man har formået at bringe alle stederne op til det mest moderne, så man kan vinificere vinene optimalt. Samtidig går man højt op i traditionerne og har største respekt for den arv, de skal løfte.
  Alle vinene laves og aftappes på de enkelte gårde, hvorefter vinene samles på et stort lager, som er lavet efter alle kunstens regler i Albavilla nær Como, hvor man har administration også.
  Vinene er et rigtigt spændende bekendtskab, som bare skal prøves!

   

  Masseria La Rosa del Salice:

  Dette er Farina familiens seneste tilføjelse, som ligger i Salice Salentino nær Lecce i Apulien. Godset, som er fra det 18. årh., ligger på 22 ha., hvoraf de 20 bruges til vinavl. Overfladen er dækket af store sten, som man har knust i mindre stykker og blandet det med jorden for at få perfekte jordbundsforhold til dyrkningen. På denne måde holdes bedre på den sparsomme vandmængde, som er til rådighed. Herudover har rødderne lettere ved at stikke dybt og derved hente flere mineraler op og lave mere elegante vine, end man ellers tit oplever på disse kanter. Udbyttet er mindre, men også mere struktureret, hvilke giver enestående vine, som både har den typiske fyldige sødme fra området, men på en meget flot afdæmpet måde.
  Rigtig spændende og sjove vine !

Viser 1 - 2 af 2
Viser 1 - 2 af 2