Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Lombardiet/Franciacorta

Tilmeld vores nyhedsbrev

Lombardiet/Franciacorta

Lombardiet:

Et af de mest nordligt liggende vinområder i Italien - strækkende sig fra den schweiziske grænse i nord, Piemonte mod vest, Alto-Adige og Veneto til øst, og Emilia Romagna mod syd.

Milano er hovedbyen - den økonomiske dynamo. Det faktum, at Milano er en forholdsvis velhavende by med mange andre erhverv end landbrug og vin, er nok en ...

Lombardiet:

Et af de mest nordligt liggende vinområder i Italien - strækkende sig fra den schweiziske grænse i nord, Piemonte mod vest, Alto-Adige og Veneto til øst, og Emilia Romagna mod syd.

Milano er hovedbyen - den økonomiske dynamo. Det faktum, at Milano er en forholdsvis velhavende by med mange andre erhverv end landbrug og vin, er nok en af hovedårsagerne til, at området ikke har formået at have en række områder, som hæver sig voldsomt set med internationale briller.

En række spændende lokale appellationer findes der dog.

Det fyrtårn, som rejser sig højest, og som fortjener meget stor international anerkendelse, er Franciacorta. Mousserende vin på allerhøjeste niveau efter Methóde Traditionelle (Champagne-metoden) med lang tids lagring på bærmen. Mange steder minder undergrunden om den i Champagne, så man ligesom i netop Champagne er i stand til at lave vine med power og bid i. Vinene er dog oftest lettere tilgængelige fra Franciacorta, hvilket nok må tilskrives det trods alt lunere klima. Det er ikke billige vine, men sammenlignet med vinene fra Champagne får man virkelig meget for pengene.

Mere

Lombardiet/Franciacorta 6 varer

Underkategorier

 • Villa Crespia

  Villa Crespia - Franciacorta

  Villa Crespia så dagens lys i 2005, efter at Francesco Iacono, ønolog og chef for Muratoris vinaktiviteter, havde arbejdet med vinene fra området i nogle år. Man byggede et top-moderne vineri med en besiddelse på 60 ha. vinmarker
  Franciacorta er Italiens svar på Champagne, og de gode vine fra området – Villa Crespias inkluderet – lader intet tilbage at ønske set ifht. Champagne.
  Stilen er meget til den tørre side og alligevel med en snert af mere frugt, end man kender det fra Champagne, hvilket bl.a. kan tilskrives den mere sydlige beliggenhed end Champagne.
  Reglerne for lagring er i de fleste tilfælde hårdere, end dem vi kender for Champagne, bl.a. skal de alm. vine min. lagres 18 mdr. på sit lie efter 2. gæring på flaske mod kun 15 mdr. i Champagne. De strenge krav giver da også udslag i meget flotte resultater.
  I 1990’erne definerede man 6 zoner med forsk. klimatiske og jordbundsmæssige forhold, hvilket Villa Crespia udnytter til fulde, da de 60 ha. marker er at finde i alle 6 zoner, og som det eneste vinhus i Franciacorta, vinificerer de druerne fra zonerne hver for sig og laver deraf 6 forsk. vine, som derfor hver især har sit helt eget udtryk af hver sin zone.
  Fra begyndelsen har man benyttet bæredygtige principper, hvilket vil sige at de udelukkende benytter naturlig gødning via nøje afpassede planter mellem vinrækkerne, som pløjes ned i jorden, Filosofien er også at benytte mindst mulig intervention i kælderen for at få det mest muligt naturlige slutprodukt.

Viser 1 - 6 af 6
Viser 1 - 6 af 6