Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Toscana 26 varer

Underkategorier

  • Bulichella

    Bulichella – Suvereto

    På min nylige tur til Toscana havde jeg den udsøgte fornøjelse at besøge Bulichella. Sjældent har jeg oplevet noget så spændende og fascinerende.
    Alessandro, som driver stedet nu, viste mig rundt i markerne og området omkring, hvor jeg kunne se og føle hans passion og entusiasme omkring hans projekt.
    Alessandro går meget højt op i, at produktionen skal være bæredygtig, både for vinens og miljøets skyld
    Man blev i 1983 som de første i Toscana certificeret til at lave økologisk vin – ikke så meget for at kunne markedsføre sig med det, men fordi det var det rigtige at gøre. Derfor valgte man også de første 20 år ikke at skrive det på etiketten – for det var ikke stemplet man var ude efter, men derimod anerkendelse af dyrkningsmetoderne. Således tænker Alessandro ikke økologi for dens egen skyld, men fordi han kan lave bedre vine på den måde, og for at skåne området. En tankegang, som er meget i tråd med min egen.
    Han går meget højt op i elegancen og balancen i vinene, hvilket kun opnås med god mineralitet. Suvereto-området er ganske varmt og tørt – vi er i den sydvestlige del af Toscana ud til kysten – så for vinene kan fungere, er det vigtigt, at områdets meget mineralske undergrund kommer til udtryk. Vinstokkene kan kun hente disse mineraler op, når planten og fotosyntesen fungerer optimalt, så derfor er det meget vigtigt ikke at få sprøjtet planterne og bladene, så processerne fungerer optimalt. For at undgå sprøjtningen, er Alessandro nødt til at være ekstremt omhyggelig med, at der ikke er for mange klaser på stokkene, hvilket giver et naturligt lavt udbytte med fantastisk kvalitet som resultat.
    Bulichella er nabo til områdets mest berømte vinhus – Tua Rita – som har vist vejen for områdets vine, og med marker stødende sammen, er der ingen tvivl om, at Bulichella har samme potentiale, om end priserne er noget anderledes.
    Håber, du bliver lige så imponeret som mig !

  • Camperchi

    Camperchi, Val di Chiana, Toscana

    Vi er i Val di Chiana i Arezzo-provinsen i et smørhul, lige nord for Montalcino og Montepulciano, lidt vest for Chianti Classico og Siena.
    Eventyret startede i 2005, da Cartellone familien kom tilbage til Toscana efter mange år i Argentina. Man faldt fuldstændig for stedet med det samme og startede produktion op i helt ny moderne faciliteter allerede i 2006 – deres første vin ”Anno 0” i årg. 2006 blev frigivet i 2008.
    Deres 24 ha. vinmarker bliver behandlet ud fra den filosofi, at ændre så lidt som muligt på vinstokkene og lade tingene op til naturen. Minimum intervention er målet. Dette giver også et naturligt lavt udbytte, som dermed giver ekstra koncentration til vinene,
    Resultatet er enestående – det reflekterer i den grad de lokale betingelser og den lokale ”terroir”. Stilen er vine med rigtig god fylde, saftighed og sødme, men stadig med enestående elegance og mineralitet – markerne ligger i en højde fra 400 m. over havet, hvilket er med til at bevare friskheden i vinene. Vinmarkerne ligger på nogle voldsomme hældninger, som giver en meget optimal soleksponering til vinene, og som gør, at kun manuel høst er muligt.
    Man kan ikke lade være med at spekulere på, hvad disse vine ville koste, hvis de lå i de mere berømte kommuner mod syd.
    Jeg mødte Josè Cartellone og vinmageren Sandro Nelli på min nylige tur til Toscana – virkelig et ungt team, som har et personligt mål med vinene og som er i stand til at bringe personligheden frem i vinene - virkelig skønne vine !

  • Casa Raia - Montalcino

    Casa Raia er i den grad, hvad man kan kalde et lille passioneret familie-foretagende. Blot 6.000 fl. årligt fordelt på tre vine bliver det til – men så er der i den grad også kælet for detaljerne.
    Stedet var engang ejet af Biondi-Santi, som netop var den, der opdagede/skabte Brunello og gjorde den til en af vinverdenens helt store. Men pga. markernes ufremkommelighed og besværlige undergrund, forlod man den. Det er netop disse vilkår, som gør, at Kalyna og Pierre-Jean kan lave topvine på stedet i dag.
    Den meget rå og stenede undergrund og de enormt stejle terrasser gør, at druerne kan modnes til perfektion. De hårde betingelser giver naturligt lave udbytter, som sikrer vine med umådelig koncentration. Saftigheden og elegancen bevares dog rigtig fint, hvilket bl.a. skyldes den meget høje beliggenhed på toppen af en bakke, der sørger for konstante briser, som køler druerne ned. Samtidig ligger man meget i læ af det meget høje Monte Amiata, som sikrer nogle stabile betingelser uden det store uvejr mv.
    Casa Raia arbejder udelukkende med økologiske principper (er øko-certificeret) med minimum intervention af planterne, som igen sikrer et lavt udbytte med god mineralitet. Resultatet er enormt personlige vine, som virkelig fascinerer.
    Jeg har sjældent smagt Montalcino-vine, som på en gang forener Sangiovese Grossos sødme, fylde, elegance og struktur som i disse vine – kostbare vine, som er hver en krone værd !

  • Podere Il Poggio -...

    Podere il Poggio - Montecucco - Toscana

    Vi er i det barske og ret varme Montecucco i Maremma i det sydvestlige hjørne af Toscana.
    Silvia Spinelli er uddannet Ønolog fra Firenze i 2004, hvorefter hun drog til Frankrig og bl.a. arbejdede på det berømte Pontet-Canet i Pauillac. Hendes forældre købte et sommerhus i 1992, som ikke var opdyrket med vin. Silvia kunne ikke dy sig og plantede først lidt Sangiovese og i 2006 den ellers meget glemte Pugnitello, som lægger krop til hendes topvin Più Tanto. Det er derfor meget unge vinstokke på stedet, som giver meget saftighed – udbyttet holdes ekstremt nede som modspil til, at stokkene er så unge.
    Først i 2009 efter at have bestået flere andre eksaminer, beslutter Silvia at overtage stedet og hellige sig vinproduktion 100% på sine blot 4 ha. P.t. laver hun ca. 10.000 fl./årligt.
    Stedet er også døbt Sass ’al Sole – Klipperne under solen og beskriver meget godt de forhold, som Silvia arbejder med 300 m. oppe. Barske vilkår, der giver naturligt lavt udbytte og god mineralitet til de fyldige og modne vine.
    Silvia har med sin korte tid som vinmager på bagen allerede formået at installere nyt vineri, så det nyeste udstyr er til rådighed. Men der er ingen tvivl om, at Silvias passion ligger i marken med arbejdet på de elskede vinstokke, hvor intet er overladt til tilfældighederne.
    Hendes resultater taler for sig selv – ikke kun i kvaliteten, men stilen er enormt personlig – virkeligt spændende bekendtskab !

  • Poggio Mandorlo

    Poggio Mandorlo blev til i 2001 som en drøm blandt fire venner om at skabe unikke vine i dette ellers så svære klima at lave topvine i – Montecucco i det steghede sydvestlige hjørne af Toscana.
    Med hjælp fra den berømte winemaker Roberto Cipresso fandt man et helt perfekt plot på den uddøde vulkan Monte Amiata v. byen Seggiano, hvor vinden konstant cirkulerer omkring vinmarkerne, så de med omhu og forsigtighed kan lave fantastiske vine trods det hede klima.
    Man arbejder ud fra økologiske og bæredygtige principper – fuldt ud essentielle principper for at sikre, at stokkene arbejder optimalt og har fuld glæde af de særlige klimatiske og vindmæssige betingelser samt er i stand til at få de nødvendige mineraler op fra undergrunden, som giver det nødvendige modspil til de modne og kraftige druer.
    De fandt de bedste kloner af Merlot og Cabernet Franc i St. Emilion – og dem bedst egnet til at blive aklimatiseret til det varme toscanske klima. Og selvfølgelig de bedste kloner af Sangiovese Grosso (Brunello) fra Montalcino.
    I dag er det den ligeså berømte winemaker Paoletti Filippo (som har stået bag en del af de store Brunello-vine), som står for produktionen af disse vine – som i dag regnes for de allerbedste i Montecucco og langt på højde med de store Brunello’er samt supertoscanere.
    Vinene er ikke billige – men når man smager dem, forstår man godt hvorfor – og så er de faktisk ret rimelige set ifht. andre topvine fra Toscana.
    Skal bare smages !!

  • Rubbia al Colle

    Azienda Agricola Muratori

     

    Vi skal ikke længere tilbage end 2005, før Muratori familien åbnede deres første vingård, Villa Crespia. Man har til huse i Lombardiet omkring Brescia, så det var naturligt at involvere sig i produktionen af den lokale vin-berømthed – Franciacorta – hvor der produceres førtseklasses mousserende vine.
    Man havde forinden tjent gode penge i mode-industrien med produkter, som er så miljø-venlige som muligt – en tankegang, man gerne ville overføre til vin-industrien. Beslutningen blev taget i 1999 om at lave vin, og i 2000 ansatte man den meget anerkendte ønolog Francesco Iacono til at føre drømmene ud i livet.
    I 2005 besluttede man også at gå ind i produktionen af, hvad mange mener, bliver Toscanas næste store perle (hvis det ikke allerede er det!!) – Suvereto i Val di Cornia i det sydvestlige hjørne af Toscana. Suvereto har potentiale til udordre Bolgheris plads som det progressive område i Toscana. Man fandt det nedslidte vineri Rubbia al Colle – hvor man byggede et meget moderne vineri med stor respekt for natur og historie.
    Senere er der også kommet 2 små spændende vinerier til fra Campanien, som VinMedKant i første omgang ikke introducerer.
    Vinene fra Muratori er et klasse-eksempel på, hvad man kan udrette med de rette midler og den rette ambition kombineret med at ansætte de bedste i branchen - resultaterne skal bare smages – god fornøjelse !

    Rubbia Al Colle – Suvereto, Toscana

    I 2005 overtag Muratori brødrene denne fantastiske ejendom i Suvereto, som ligger i den sydvestlige del af Toscana ud til kysten med udsigt til øen Elba.
    Stedet var ret nedslidt og ikke ret tidssvarende, så man byggede i 2008 nye faciliteter efter alle kunstens regler. Man byggede lokalerne i 2 etager, så druerne kan komme ind øverst og uden for meget berøring kan overføres til produktionstankene nedenunder ved tyngden. Man byggede vineriet under bakken, så man ikke kan se det fra vejen – derfor kalder de lokale også vineriet for ”vingården der ikke eksisterer”.
    Havde det ikke været for skiltet ved vejen og det store solcelle-anlæg, havde jeg nok også kørt forbi, da jeg for et par uger siden var nede og besøge dem.
    Stedet er skabt til at være so CO2 neutralt som muligt, idet elektriciteten netop drives af solceller, der benyttes ikke sprøjtning og gødning. I stedet lader man grønne ærter vokse mellem vinrækkerne, som pløjes ned i jorden som gødning, og der sikres luft mellem planter og klaserne for at undgå råd. Man benytter sulfitter i vinene så minimalt som muligt. I det hele taget gøres alt muligt for at gøre stedet og vinene så miljø-venlige som muligt.
    Suvereto er i den grad på vej frem på den store internationale vinscene med vinhuset Tua Rita i spidsen. Suvereto ligger 10 km. syd for det meget berømte Bolgheri, og betingelserne er stort set de samme med samme klima. Pga. tilstedeværelsen af mere jern og granit i undergrunden bliver vinene dog mere elegante og mineralske, men typerne er de samme, nemlig vine på Sangiovese samt de druer, vi kender fra Bordeaux, Merlot, Cabernet Sauvignon- og Franc m.fl., samt Syrah.
    Det er også disse vine, vi finder fra Rubbia al Colles 80 ha. Vinmarker. Vine med stor saftighed, rigtig fin elegance og god fylde med passende mineralitet.
    Og sammenlignet med de fleste vine i området, som kan være ret kostelige, er de til at få for rimelige penge.

Viser 1 - 26 af 26
Viser 1 - 26 af 26