Katalog

Kategorier
Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Valpolicella

Tilmeld vores nyhedsbrev

Valpolicella

Veneto, som strækker sig fra Gardasøen og øst-over til Venedig, er nok den region i Italien, der har fået størst opmærksomhed de sidste år - og dette skyldes nok ikke mindst vinene fra Valpolicella.

Vinene - og især Amarone - forfører i hele verden med fylde, saftighed og let sødme. Kvaliteten er dog enormt svingende grundet to vigtige faktorer,...

Veneto, som strækker sig fra Gardasøen og øst-over til Venedig, er nok den region i Italien, der har fået størst opmærksomhed de sidste år - og dette skyldes nok ikke mindst vinene fra Valpolicella.

Vinene - og især Amarone - forfører i hele verden med fylde, saftighed og let sødme. Kvaliteten er dog enormt svingende grundet to vigtige faktorer, som er meget vigtige at have øjne på, når man vælger sin vin fra Valpolicella;

Dels blev arealet, som er bruges til at lave Valpolicella udvidet kraftigt fra slut 60'erne, hvilket har givet en del ligegyldige arealer, hvor der laves vin af kvalitet, vi sagtnes kunne være foruden. Den gamle zone "Classico" er derfor helt klart det, man bør gå efter og ikke mindst de producenter, der har markerne på de stejle skråninger - det er her kvaliteten laves.

Dernæst styres en meget stor del af store kooperativer og andre meget store "vinfabrikker", som netop får mange af druerne fra de mere ligegyldige arealer med kedelig og upersonlig stil uden nerve som resultat. Det er derfor vigtigt at finde de mindre og passionerede producenter, der virkelig kan udnytte det potentiale, som området virkelig besidder.

Bare fordi der står Amarone eller Ripasso på etiketten, behøver det ikke være vin af nævneværdig kvalitet. Der er stor forskel på kvaliteten af druerne - men også processen:

Det giver sig selv, at der er stor forskel på at tørre druerne til Amarone og Recioto i store tørre-rum, hvor druerne er klumpet sammen og der derfor ikke kommer meget luft til hver enkelt drue og så som det foregår på billedet ovenfor. Når tørringsprocessen foregår ordentligt, smides ofte 40% af druernes vægt, hvilket giver væsentlig større smagskoncentration end, hvis der ikke smides ret meget.

Der kræves derfor en dedikeret og personlig indsats at opnå det gode resultat. At producere ordentlig Amarone og Recioto til små priser lader sig simpelthen ikke gøre.

Vi kan ikke altid have råd til det ypperste - men så hellere vælg en god Ripasso fra en producent, hvor tingene er gjort ordentligt end at købe en "middelmådig" eller ligegyldig Amarone til for billige penge !

Mere

Valpolicella 6 varer

Underkategorier

  • Vini Dindo

    Vini Dindo – Valpolicella

    Vingården Vini Dindo startede i 1960, og det er i dag 2. og 3. generation (Adriano and Giovanni), der står i spidsen af vingården, hvor man kommer op på sølle 10.000 fl. årligt.
    Man går meget op i autensitet, frugt, fylde og finesse. Derfor bruger man kun i ganske lille omfang træfade til at lagre vinen i, kun Amaronen får en lille smule fad. På denne måde bevarer Dindo mest muligt smag fra den oprindelige frugt.
    For at opnå så stor koncentration, farve og friskhed som muligt, presser og macererer (udbløder) man ved meget lave temperaturer (10-15 grader). Man får herved længere skindkontakt, som igen giver mere farve og syre til vinene som modspil til den fyldighed, som druerne besidder hos Dindo.
    Resultatet er enestående vine, som trods sin enorme kraft ikke bliver helt så tunge og bombastiske, som man ellers tit oplever i området.

Viser 1 - 6 af 6
Viser 1 - 6 af 6