Katalog

Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Camperchi

Camperchi, Val di Chiana, Toscana

Vi er i Val di Chiana i Arezzo-provinsen i et smørhul, lige nord for Montalcino og Montepulciano, lidt vest for Chianti Classico og Siena.
Eventyret startede i 2005, da Cartellone familien kom tilbage til Toscana efter mange år i Argentina. Man faldt fuldstændig for stedet med det samme og startede produktion op ...

Camperchi, Val di Chiana, Toscana

Vi er i Val di Chiana i Arezzo-provinsen i et smørhul, lige nord for Montalcino og Montepulciano, lidt vest for Chianti Classico og Siena.
Eventyret startede i 2005, da Cartellone familien kom tilbage til Toscana efter mange år i Argentina. Man faldt fuldstændig for stedet med det samme og startede produktion op i helt ny moderne faciliteter allerede i 2006 – deres første vin ”Anno 0” i årg. 2006 blev frigivet i 2008.
Deres 24 ha. vinmarker bliver behandlet ud fra den filosofi, at ændre så lidt som muligt på vinstokkene og lade tingene op til naturen. Minimum intervention er målet. Dette giver også et naturligt lavt udbytte, som dermed giver ekstra koncentration til vinene,
Resultatet er enestående – det reflekterer i den grad de lokale betingelser og den lokale ”terroir”. Stilen er vine med rigtig god fylde, saftighed og sødme, men stadig med enestående elegance og mineralitet – markerne ligger i en højde fra 400 m. over havet, hvilket er med til at bevare friskheden i vinene. Vinmarkerne ligger på nogle voldsomme hældninger, som giver en meget optimal soleksponering til vinene, og som gør, at kun manuel høst er muligt.
Man kan ikke lade være med at spekulere på, hvad disse vine ville koste, hvis de lå i de mere berømte kommuner mod syd.
Jeg mødte Josè Cartellone og vinmageren Sandro Nelli på min nylige tur til Toscana – virkelig et ungt team, som har et personligt mål med vinene og som er i stand til at bringe personligheden frem i vinene - virkelig skønne vine !

Mere

Camperchi 7 varer

Viser 1 - 7 af 7
Viser 1 - 7 af 7