Podere Il Poggio - Sass'al Sole

Podere il Poggio - Montecucco - Toscana

Vi er i det barske og ret varme Montecucco i Maremma i det sydvestlige hjørne af Toscana.
Silvia Spinelli er uddannet Ønolog fra Firenze i 2004, hvorefter hun drog til Frankrig og bl.a. arbejdede på det berømte Pontet-Canet i Pauillac. Hendes forældre købte et sommerhus i 1992, som ikke var opdyrket med vin...

Podere il Poggio - Montecucco - Toscana

Vi er i det barske og ret varme Montecucco i Maremma i det sydvestlige hjørne af Toscana.
Silvia Spinelli er uddannet Ønolog fra Firenze i 2004, hvorefter hun drog til Frankrig og bl.a. arbejdede på det berømte Pontet-Canet i Pauillac. Hendes forældre købte et sommerhus i 1992, som ikke var opdyrket med vin. Silvia kunne ikke dy sig og plantede først lidt Sangiovese og i 2006 den ellers meget glemte Pugnitello, som lægger krop til hendes topvin Più Tanto. Det er derfor meget unge vinstokke på stedet, som giver meget saftighed – udbyttet holdes ekstremt nede som modspil til, at stokkene er så unge.
Først i 2009 efter at have bestået flere andre eksaminer, beslutter Silvia at overtage stedet og hellige sig vinproduktion 100% på sine blot 4 ha. P.t. laver hun ca. 10.000 fl./årligt.
Stedet er også døbt Sass ’al Sole – Klipperne under solen og beskriver meget godt de forhold, som Silvia arbejder med 300 m. oppe. Barske vilkår, der giver naturligt lavt udbytte og god mineralitet til de fyldige og modne vine.
Silvia har med sin korte tid som vinmager på bagen allerede formået at installere nyt vineri, så det nyeste udstyr er til rådighed. Men der er ingen tvivl om, at Silvias passion ligger i marken med arbejdet på de elskede vinstokke, hvor intet er overladt til tilfældighederne.
Hendes resultater taler for sig selv – ikke kun i kvaliteten, men stilen er enormt personlig – virkeligt spændende bekendtskab !

Mere

Podere Il Poggio - Sass'al Sole Der er ingen produkter i denne kategori.