Katalog

Producent
Årgang
Volumen
Land
Distrikt
under distrikt

Tilmeld vores nyhedsbrev

Rubbia al Colle

Azienda Agricola Muratori

 

Vi skal ikke længere tilbage end 2005, før Muratori familien åbnede deres første vingård, Villa Crespia. Man har til huse i Lombardiet omkring Brescia, så det var naturligt at involvere sig i produktionen af den lokale vin-berømthed – Franciacorta – hvor der produceres førtseklasses mousserende vine.
Man havde forinden...

Azienda Agricola Muratori

 

Vi skal ikke længere tilbage end 2005, før Muratori familien åbnede deres første vingård, Villa Crespia. Man har til huse i Lombardiet omkring Brescia, så det var naturligt at involvere sig i produktionen af den lokale vin-berømthed – Franciacorta – hvor der produceres førtseklasses mousserende vine.
Man havde forinden tjent gode penge i mode-industrien med produkter, som er så miljø-venlige som muligt – en tankegang, man gerne ville overføre til vin-industrien. Beslutningen blev taget i 1999 om at lave vin, og i 2000 ansatte man den meget anerkendte ønolog Francesco Iacono til at føre drømmene ud i livet.
I 2005 besluttede man også at gå ind i produktionen af, hvad mange mener, bliver Toscanas næste store perle (hvis det ikke allerede er det!!) – Suvereto i Val di Cornia i det sydvestlige hjørne af Toscana. Suvereto har potentiale til udordre Bolgheris plads som det progressive område i Toscana. Man fandt det nedslidte vineri Rubbia al Colle – hvor man byggede et meget moderne vineri med stor respekt for natur og historie.
Senere er der også kommet 2 små spændende vinerier til fra Campanien, som VinMedKant i første omgang ikke introducerer.
Vinene fra Muratori er et klasse-eksempel på, hvad man kan udrette med de rette midler og den rette ambition kombineret med at ansætte de bedste i branchen - resultaterne skal bare smages – god fornøjelse !

Rubbia Al Colle – Suvereto, Toscana

I 2005 overtag Muratori brødrene denne fantastiske ejendom i Suvereto, som ligger i den sydvestlige del af Toscana ud til kysten med udsigt til øen Elba.
Stedet var ret nedslidt og ikke ret tidssvarende, så man byggede i 2008 nye faciliteter efter alle kunstens regler. Man byggede lokalerne i 2 etager, så druerne kan komme ind øverst og uden for meget berøring kan overføres til produktionstankene nedenunder ved tyngden. Man byggede vineriet under bakken, så man ikke kan se det fra vejen – derfor kalder de lokale også vineriet for ”vingården der ikke eksisterer”.
Havde det ikke været for skiltet ved vejen og det store solcelle-anlæg, havde jeg nok også kørt forbi, da jeg for et par uger siden var nede og besøge dem.
Stedet er skabt til at være so CO2 neutralt som muligt, idet elektriciteten netop drives af solceller, der benyttes ikke sprøjtning og gødning. I stedet lader man grønne ærter vokse mellem vinrækkerne, som pløjes ned i jorden som gødning, og der sikres luft mellem planter og klaserne for at undgå råd. Man benytter sulfitter i vinene så minimalt som muligt. I det hele taget gøres alt muligt for at gøre stedet og vinene så miljø-venlige som muligt.
Suvereto er i den grad på vej frem på den store internationale vinscene med vinhuset Tua Rita i spidsen. Suvereto ligger 10 km. syd for det meget berømte Bolgheri, og betingelserne er stort set de samme med samme klima. Pga. tilstedeværelsen af mere jern og granit i undergrunden bliver vinene dog mere elegante og mineralske, men typerne er de samme, nemlig vine på Sangiovese samt de druer, vi kender fra Bordeaux, Merlot, Cabernet Sauvignon- og Franc m.fl., samt Syrah.
Det er også disse vine, vi finder fra Rubbia al Colles 80 ha. Vinmarker. Vine med stor saftighed, rigtig fin elegance og god fylde med passende mineralitet.
Og sammenlignet med de fleste vine i området, som kan være ret kostelige, er de til at få for rimelige penge.

Mere

Rubbia al Colle 6 varer

Viser 1 - 6 af 6
Viser 1 - 6 af 6