LYNSTEGT TUN OG GRØNT

large-grape-white

Skal det hele gå lidt stærkt, når solen skinner og rosé vinen skriger på at blive drukket siddende med benene oppe – så har vi fundet den perfekte opskrift frem til dig. Den står på lækker tun med et asian twist og så skal det lynsteget, og det må man sige er hurtigt.

Vi har parret månedens vin sammen med denne fantastiske ret, som du finder lige her. Det er en rosé, som vil frem ad. Læs meget mere om Dindo’s eneste rosé her, som vil gå perfekt sammen med tunen.

Lynstegt spicy tun Asian style med marinerede grøntsager

Til 4 personer skal du bruge:

4 x tunbøffer a 300 g. i sushi kvalitet (kan også være mindre, men stegningen er bedre på store stykker)

2 dl. soya

1 spsk æblemost (evt Dockner)

1 tsk. chili sauce

2 dl hvid sesamfrø

2 dl sort sesamfrø olie

smør til stegning

1 bundt koriander

Dressing til grøntsager:

4 stængler citrongræs finthakket

4 limeblade finthakket

3 fed hvidløg finthakket

3 små røde chili uden kerner finthakket

Saft af 3 lime

1 dl. Æblemost (Dockner)

30 g. ingefær revet

1,5 dl. fiskesauce

1,5 dl. riseddike (alternativt hvidvinseddike)

1,5 dl god kvalitet ekstra jomfru olivenolie

Grøntsager og frugt:

1 fennikel

4 Gulerødder

2 æbler

2 glasskål i tynde stave

3 mindre rødløg i kvarte

4 små milde røde chili i strimler uden kerner

1 pak choi i grove stykker

 

Sådan her griber du det hele an:

Put tunen i en pose og bland soya, æblemost og chili sauce – hæld derefter over tunen og lad det marinere i en times tid.

Mens tunen marinere gøres grøntsagerne klar, så de er hakket og snittet som foreskrevet i ingredienslisten. Når tunen er ved at være færdig med at ligge i plastikposen, skal du blande alle ingredienser til dressingen – undtagen olie.

Nu går det stærkt – dressingen skal på panden og bringes i kog. Når det koger, skal det skrues ned og have 5 min, mens det småkoger.

Tunen gøres klar til at komme på en anden pande og mens panden bliver varm til tunen, gør de klar med 4 tallerkner, som du kan anrette på.

Når dressingen har kogt i 5 min, puttes de snittede grøntsager i – undtagen koriander. Tunen puttes på den meget varme pande og både grøntsager og fisk lynsteget. Tunen skal have 30 sek på hver side og grøntsagerne cirka et minut. Tilsæt til sidst olien til dressingen og tag af varmen.

Anret grøntsager på tallerkenen og læg den lynstegte tunbøf ovenpå. Koriander grofthakkes og drysses over.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *