CAMPERCHI - TOSCANAS VIN PERLE

large-grape-white

Camperchi – Hercules’ marker 

Camperchi er vingården, hvorfra månedens vin kommer fra. De har en lang historie, som Ulrik faldt for, da han besøgte Toscana for nogle år siden nu. Den smukke vingård ligger placeret i hjertet af Toscanes bakker, tæt på Arezzo – som du kan se på kortet herunder: 

Camperchi Vinhus

Navnet har en smuk betydning, som bygger på et gammelt sagn fra området. Camperchi betyder nemlig ‘’Fields of Hercules’’, som direkte oversat til dansk er, Hercules’ marker. Grunden til, at de valgte netop dette navn skyldes, at der er et sagn omkring et tempel, som stod på netop deres grund. Templet skulle efter sigende have været dedikeret til Hercules. Camperchi har adopteret de kendetegn, der er ved den græske gud, ind i deres vin og produktion heraf. De ønsker at deres vine skal være stærke og bygge på solide vinstokke, som bidrager til sunde og kraftige vine.  

Terroir, vin og kærlighed 

Kærlighed til vin er en ting, som Camperchi nærer. De har nøje udvalgt de vine, som de ønsker i deres plantage samt hvilke andre ting, som skal være tilstede for at de kan skabe noget af det bedste vin i Toscana.  

De har placeret deres vinstokke på en stenet sydvendt-skråning omkring 400 og 600 meter over havet. Det sikre et tempereret område, hvor den Toscanske vind beskytter vinstokkene fra fugt. Jorden sørger desuden for at stresse druerne, da de skal længere efter vand i den stenede jord. Det sørger for en mere kraftfuld vin, da de producere færre druer per stok. Men en af de vigtige kendetegn ved jorden, som du uden tvivl kan smage i Anno 0, er den høje koncentration af kalk. Det giver vinen en tørhed, som får tankerne hen på det klassiske hvide skolekridtDen blanding af stenet, kalkholdig jord giver dig en unik smagsoplevelse, som du ikke kan være foruden. Det skal i hvert fald prøves. 

Camperchi vinmark

En ting mere, som er med til at sikre den høje kvalitet hos Camperchi, er deres kærlighed til håndplukning. De ønsker kun at give os de bedste druer. De håndplukker ude på marken, samt udvælger de bedste klaser på sorteringsbordet og til sidst sorterer ddruerne fra, hvis der stadig skulle være nogle dårlige i mellem. Det er en tidskrævende metode, men en metode, som unægtelig giver dig bedre vin. Du får hverken grene og dårlige druer med, som du får ved maskinplukning. Det sikrer et renere produkt, som er milevidt fra den vin, som du finder i de fleste supermarkeder.  

VinMedKants kærlighed til Camperchi 

Hos os går vi utrolig meget op i de naturlige vine, hvor kærligheden til traditionerne bliver bibeholdt i skøn forening med den moderne teknologi. Vi ønsker, at du som vin-elsker skal kunne smage naturen omkring vinene og ikke alle de tilsætningsstoffer, som det er tilladt at putte i. Vi elsker, når man kan smage om det har været et godt eller mindre godt år. Det er det, som vi mener giver vin kant.  

De kriterier lever Camperchi op til. De bruger den moderne teknologi som et supplement til de gamle traditioner indenfor vinproduktion. Du vil derfor opleve vine, som er ærlige og som smager af Toscana.  

VinMedKant er til for dig, som ønsker den ærlige vin, som ikke er masseproduceret, men produceret med vinen, området og smagen for øje.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *