Real Tesoro Logo

BODEGA REAL TESORO

BODEGA REAL TESORO

For mange er Sherry en vin, som man mest bruger i madlavningen eller som en billig udgave til familiefesten.

Sherry er dog meget mere end det – faktisk er traditionerne ret stærke i Jerez, hvor vinene bliver til. Få vine har så besværlig og tidskrævende proces bag sig, når man kigger på de mange kvalitets produkter. Og kvaliteten bliver ofte overvældende – endda til nogle priser, som gør Sherry til noget af den vin, hvor man får mest for pengene. Og så er paletten ret bred, ligefra de knastørre vine til de enormt søde og fede vine, så der findes ikke en måltid, som ikke fortjener en god Sherry.

Vi repræsenterer skønne vine fra den meget traditionsrige Bodega,Marqués del Real Tesoro, som den i dag stadig laver vinene efter de gamle normer.

Historien starter i 1760, da Don Joaquin Manuel de Villena blev udnævnt til …. af kong Carlos III som tak for at have støttet kongen militært for egne midler og fik ansvaret for kongens skatkammer.

Nogle generationer senere i 1897, etableres Bodega Marqués del Real Tesoro. Man havde igennem lang tid opkøbt flere hundrede år gamle ”Soleras” fra Hertugen af Villacreces og man fik derfor hurtigt ry som leverandør af de bedste Sherries, bl.a. også fordi man naturligvis havde leverancen til det kongelige hof.

I 1985 blev Bodegaen opkøbt af Jose Estevez, hvis familiefirma i dag ejer 3 Sherry Bodegas.

Vinene til Marqués del Real Tesoro bliver til på druer fra husets egne vinmarker – i alt ca. 200.000 fl. årligt fordelt på den klassiske serie ”Marqués del Real Tesoro” og så premium vinene – alle vine, der stadig har den klassiske stil fra Jerez – man er ikke faldet for fristelsen til at gøre vinene mere frugtrige og bløde for at ”please” forbrugeren med mindre lagring, som nogle huse er.

Man har gennem mange år med succes arbejdet på at reducere de naturligt forekommende histaminer i druerne, som giver mange mennesker hovedpine – et større og større problem for mange vindrikkere, som dermed er tilgodeset.

En meget klassisk men også virkelig personlig stil, som virkelig er et bekendtskab værd !