Bodegas Volver logo

BODEGAS VOLVER

BODEGAS VOLVER

Bodegas Volver ligger i det steg-hede Alicante i det sydøstlige Spanien. Mange vine her bliver simpelthen for sol-mættede og varme i smagen. Men potentialet er til stede for de, som har marker lidt i højden.

Bodegas Volver ligger meget højt oppe, markerne stækker sig i en højde af 600-750 m.o.h. Hvilket sammen med vindene fra Middelhavet giver rigtig gode betingelser for den rette modning af vinen. Vinene indeholder stadig masser af mineralitet, bl.a. grundet den meget limstensholdige undergrund.

Der falder kun 150 mm. regn om året, hvilket er ingenting. Den sparsomme regn tvinger stokkene til at søge langt ned for at søge væske, hvilket øger kompleksiteten i vinene. Kølige vintre gør vinstokkene robuste og i stand til at klare disse barske betingelser.

Vingården blev til i 2004, da Jorge Ordoñez og Rafael Canizares, som er kendt for at have moderniseret spansk vin utroligt meget i 90’erne og bragt det tilbage på sporet produktmæssigt og eksportmæssigt.

Behovet for spøjtning er næsten ikke-eksisterende, og derfor er vinene lavet med ganske minimal intervention på bæredygtige principper.

Hoved-druen er Monastrell (Mourvédre), som er meget robust og kan klare ekstrem varme uden at miste sin syre – meget velegnet til områdets klima.