Casas Del Toqui Logo

CASAS DEL TOQUI

CASAS DEL TOQUI

Casas del Toqui blev stiftet i 1994 af Château Larose Trintaudon – anerkendt Bordeaux producent. Formålet var at kreere vine, som afspejlede den lokale terroir og det lokale klima, som i Cachapoal dalen godt kan minde om det omkring Middelhavet med beliggenhed tæt på Stillehavet med massive bjerge i baggrunden.

Man så et behov for at vise, at man i Chile kan producere andet end meget ensartede vine med blød moden frugt, nemlig vine som udnytter de lokale forhold optimalt og dermed får langt mere struktur og mineraler i smagen og en langt bredere nuance-profil.

For at opnå det optimale i hver enkelt druesort, har man ud over markerne i forbindelse med vingården, opkøbt marker forskellige steder i området, hvor man har set potentialet til hver enkelt druesort. Og netop dette er med til at tilføre en langt bredere smags-profil for hver enkelt vin.

Dermed er stilen i vinen langt mere europæisk end mange, men stadig med det typiske chilenske krydrede modne præg.

I dag er huset overtaget af en lokal familie, som har fortsat arbejdet, visionen, passionen og stilen.

Eco friendly

Casas Del Toqui føler sig forpligtet til at have stor fokus på ​​kvalitet og miljø. Til deres varietale vine brugers flasker fra deres ECO-linjen, som er lettere, fordi de er lavet med mindre glas og der er brugt mindre energi til fremstilling af dem. De har også ændret hætterne på samme serie, fra syntetiske til naturlig miljøvenlig kork. Casa del Toqui har en state-of-the-art industriel spildevandsanlæg for at forhindre enhver negativ miljøpåvirkning.

I vingården genindarbejder de deres organiske affald fra beskæring og gør deres bedste for at bevare den oprindelige flora og fauna i området. De arbejder på at implementere ISO 14000 om miljøledelse og har gennemført undersøgelser om deres carbon footprint for at sikre en bæredygtig udvikling af deres produktions proces.