Stefano Farina Logo

CASCINA LA TRAVERSA

OM CASCINA LA TRAVERSA

Cascina La Traversa ligger i hjemlandet for store Barolo-vine. Det er her, at firmaets Barolo bliver til.

Markerne er perfekt placeret mod sydøst.

Samlet set bliver det til 25.000 fl. Barolo og Barolo Riserva årligt på de knap 5 ha.

Det er forbløffende lækre vine med utroligt mange facetter. Nebbioloens kraft fornægter sig ikke, men samtidig har man formået at tæmme den meget voldsomme syre, så vinene er ganske tilgængelige og saftige. Masser af æteriske toner og parfume i disse ret elegante Nebbiolo vine gør vinene til en sand nydelse.

Stefano Farina – Piemonte

Eventyret om Stefano Farina startede i 1930, hvor han begyndte at sælge vin på familie-restauranten. Hurtigt blev det hans passion og hovedbeskæftigelse. I 1941 startede han ”Vinicola Stefano Farina” nær Alba by. Han startede på at studere vindyrkning i Alba og blev revet med af hans passion for faget.

Kort tid efter blev han engageret i stålindustrien, hvor han tjente tilstrækkelig kapital til at kunne udvide.

I dag har man 5 domæner, 2 i Piemonte i Diano d’Alba og La Morra, 2 i Toscana v. Arezzo og Siena samt det nyeste i Lecce i Apulien.

Man går på alle 5 gårde enormt højt op i den lokale terroir, som alle steder frembringer stor elegance i vinene, samtidig med, at der er god fylde i vinene. Man har formået at bringe alle stederne op til det mest moderne, så man kan vinificere vinene optimalt. Samtidig går man højt op i traditionerne og har største respekt for den arv, de skal løfte.

Alle vinene laves og aftappes på de enkelte gårde, hvorefter vinene samles på et stort lager, som er lavet efter alle kunstens regler i Albavilla nær Como.

Vinene er et rigtigt spændende bekendtskab, som bare skal prøves!