Domaine Brisebarre logo

DOMAINE BRISEBARRE

DOMAINE BRISEBARRE

Domaine Brisebarre er en mindre producent beliggende i det skønne ”Frankrigs Have – Loire”, nærmere betegnet i Vouvray/Touraine.

Det er her Druen Chenin Blanc, som er druen – og kun den. Den har et naturligt meget højt syreniveau, som tydeligt smages i vinene. Når dette kombineres med flot mark- og kælderarbejde og optimale høstbetingelser (som ikke findes hvert år), får man nogle fantastiske vine med en stil af krydrede og delvist søde mandel-nuancer, som sammen med syren giver nogle enestående vine, både tørre, søde, meget søde og mousserende.

Philippe Brisebarre er meget opmærksom på de lokale forhold og traditioner, som han respekterer meget, samtidig med at han prøver at forny sig, så han hele tiden har den nyeste viden og teknologi til rådighed. Vinene kan for manges vedkommende holde i rigtig mange år. Han går meget op i, at produktionen er bæredygtig både af hensyn til miljøet og vinene.

Man siger, at det er i Vouvray, at Atlanterhavsklimaet via Loire-floden mødes med det kontinentale klima, hvilket giver svære klimatiske forhold at arbejde med, men får man det udnyttet optimalt, taler resultaterne for sig selv. Det er her hustets erfaring og viden om vind og vejr er essentielle – smag selv resultatet!