SALADE CHEVRE CHAUD & BBQ KYLLING

large-grape-white

Sommeren er godt på vej, hvilket vi rigtig har fået smag for efter en lun påske. Det er tid til lettere retter med en masse smag og saft. Som altid har vi sammensat en menu til dig, som du kan tage med hjem i eget køkken og dertil har vi passet vinen op til.  

Denne gang er der Salade Chevre Chaud med pærer, valnødder og balsamico til forret, som vi har valgt at sætte sammen med  Oberfeld Grüner Veltliner 2019. Hovedretten består af røget/grillet BBQ kylling med balsamicobagte cherrytomater, nye kartofler hertil whiskysauce, hvortil vi har taget Joe Zweigelt 2015 fra selvsamme vinhus som hvidvinen til forretten. Det er vores populære østrigske vinhus Dockner, som bliver omdrejningspunktet og de svigter aldrig.  

Dem smager vi på live torsdag d. 16 april over på vores Facebook side. Skal du smage med, kan du bestille begge vine lige nu til kun 279! Bare tilføj begge flasker i kurven, så kan de smage med sammen med Ulrik på torsdag.  

 

Til Salade Chevre Chaud m. pærer, valnødder og balsamico til 4 pers. skal du bruge: 

  • Rulle af gedeost (brie-type) 150-200 g. 
  • 1 daggammelt flüte, gerne lidt tæt i krummen 
  • Ekstra jomfruolivenolie til at pensle med 
  • 1 stor pære 
  • 75 g. valnødder 
  • Friskkværnet peber 
  • 1 pose med blandet spæde salater 
  • ½ dl. meget kraftig, fed Balsamico (opretter en af dem, vi har fra Camperchi/ABCD i morgen, så vi kan linke til den) 

Til Røget grillet BBQ kylling m. balsamicobagte cherrytomater, nye kartofler og whiskysauce for 4 pers. skal du bruge:  

  • 1 stor frilandskylling ca. 1,5 kg. (jeg selv foretrækker Løgismose kylling, som har stor saftighed) 
  • 1,5 kg. nye kartofler 
  • kvart liter piskefløde 
  • 50 g. god tomatketchup (evt. Heinz) 
  • 1 løg 
  • olivenolie 
  • 1 dl. billig whisky 

BBQ rub: 

  •  100 g. tomatpuré 
  •  2 spsk brun farin 
  •  6 tsk. røget paprika 
  •  8 dråber tabasco 
  •  2 spsk olivenolie 
  • 100 g. cherrytomater på stilk 
  • ½ dl. middelkraftig balsamico 
  • 1 basilikumkrukke

Herudover: 

  • Kuglegrill m. holder til kylling 
  • Drypbakke med vand i (opfyldes løbende) 
  • 3 håndfulde bøgeflis 
  • Naturligvis briketter 

Nu til hvordan du griber det hele an:  

Forretten: 

Brødet skæres i ca. 6 mm. tykke skiver. 

Gedeost skæres i skiver ca. 6 mm. tykke 

Brødet pensles herefter med olie på oversiden og sættes i ovnen i ca. 2 min ved 200 gr. 

Gedeost pensles meget let med olivenolie på oversiden og der kværnes lidt peber på. 

Efter de 2 min, lægges osten i skiver på brødskiverne, og det bages videre i ca. 10 min, indtil brød og ost er let gyldent. 

I mellemtiden vask salat og lad det dryppe af, så det er næsten tørt. Placer salaten i 4 dybe skåle eller tallerkner. Pærer skæres i tynde skiver og fordeles sammen med valnødderne ligeledes i skålene. 

Hæld lidt balsamico på alt efter smag og behag. 

Brød med ost tages ud af ovnen og placeres oven på salaten, og der hæles ganske få dråber Balsamico på osten. 

Server og spis, mens ostebrødene er lune.
 

Hovedretten: 

Start med at lægge bøgeflis i vand i ca. 1 time, så de kan blive blødt op. 

I mellem tiden røres rub sammen og kyllingen smøres med ca. 1/3 af den. 

Når grill er varm, smides våd flis på og en bakke med vand sættes under kylling, her er det vigtigt at sørge for, at der hele tiden er cirka 1-2 dl vand i, da det skal bruges i sovsen senere. 

Kylling grilles til kernetemperatur på 75 grSmør kyllingen 2 gange undervejs med rub. 

Tomaterne skylles og der skæres et kryds ved blomsten. Herefter presser du et basilikumblad ned i krydset med en skarp kniv. Tomaterne placeres i ovnfast fad, der hældes nogle dråber balsamico ned i krydset, hvorefter de bages i ovnen ved 150 gr. i 35 min. 

Nye kartofler koges efter behag. Jeg selv foretrækker så friske kartofler, at de kun skal vaskes. Foretrækker at salte dem godt, koge dem (selvfølgelig afhængig af størrelse) i ca. 12 min og lade dem stå i det varme vand. 

Sauce: 

Snit først løg og blancher i olie. 

Resten af basilikum skæres fra (brug gerne stilke også) og blancher med sammen med løgene. 

Når det er blancheret, tilsættes whisky og kog ved lav varme i ca. 2 minutter. 

Si herefter løg og basilkum fra og tilsæt afkog fra grill gennem si. 

Er den blevet for tynd, så kog den gerne lidt ind. 

Når sovsen har den ønskede konsistens, tilsættes ketchup og fløde og det hele varmes godt i gennem uden, at det koger. 

Jeg foretrækker ikke at jævne sauce 

Til slut skæres kyllingen ud og anrettes i fad – og så er der ikke andet at sige end velbekomme. 

One thought on “Smagen af sommer for 4 pers.

  1. Lars Stokholm siger:

    Troede man kunne bestille det tilberedt. Har glemt min gasflaske i det gamle hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *