TAGLIATELLE MED SKØN GORGONZOLA

large-grape-white

Vejret bliver bedre og mange af os drømmer os væk til varme himmelstrøg – det samme gør vi hos VinMedKant. Vi havde store planer om rejser til udlandet, hvor vi skulle besøge vinmarker og sippe kølig hvidvin blandt vinstokkene. I stedet må vi nyde det danske landskab, sippe noget italiensk rødvin ved grillen og glædes over, at vi skal sove i egen seng. Hvis vi tænker over det, så er det jo egentlig meget rart. 

I anledning af månedens vin Anno 0, har vi fundet en ret, som vil passe perfekt sammen med dens skønne noter af voiler og kirsebær. Retten er super nem og gå til og passer lige til en familie på 4.  

Tagliatelle al manzo e gorgonzola er denne månedsopskrift og vi lover dig, at du bliver ikke skuffet over dens lækre og fede gorgonzola smag.  

Til 4 personer skal du bruge: 

400 g. Tagliatelle 

400 g. mørt oksekød i tern – eks. inderlår 

2 fed hvidløg 

150 g. cherry tomater på stilk 

100 g. kejserhatte 

100 g. Gorgonzola dolce (mild) 

100 g. mascarpone 

100 g. fine ærter 

1 krukke basilikum 

100 g. lagret/tør Pecorino Toscano (behøver ikke være Toscano, du kan sagtens bruge andre slags, men nu er det jo til en toscansk vin, som vi har på til månedens vin) 

50 g. smør 

2 x ½ dl. Ekstra Jomfru olivenolie 

Friskkværnet salt og peber
 

Sådan her griber du det hele an: 

Start med at snitte hvidløg fint og fritter let i ½ dl. olie og smør. Kværn derefter godt med salt og peber på købet og brun det godt af sammen med hvidløg. 

Rens og snit kejserhatte i mindre stykker og smid dem på panden sammen med kødet – brun det et par minutter. Hak basilikum og tilsæt halvdelen af mængden til panden med kød og svampe. Kværn efter med lidt mere peber. 

Sørg for, at kødet er næsten mørt og klar til servering før du tilsætter gorgonzola og mascarpone.  

Når kødet føles mørt, skal du tilsætte gorgonzola og mascarpone, skru ned, så det langsomt smelter sig ind i retten. Skær herefter tomater i halve og tilsæt til blandingen – lad det simre med i kort tid, så det bevarer en sprødhed. Tilsæt ærterne til sidst. 

Tagliatelle koges siddeløbende med rigeligt salt, så det er klar til at blive tilføjet lige efter ærterne. 

Tag Tagliatelle op med ske eller hæld lidt af vandet fra. Bevar lidt i gryden, så det kan tilsættes til retten. Stivelsen fra pastavandet vil sørge for at ostesovsen tykner lidt og du kan tilsætte efter smag og behag. 

Tilsæt resten af basilikum, når du har vendt pastaen i panden med kød, svampe og ost. 

Det hele vendes forsigtigt rundt og du er klar til at servere – husk at rive frisk pecorino over ved bordet og dryp med et par dråber olivenolie. 

Velbekomme og god sommer her fra.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *