Vine fra Dindo

large-grape-white

I dag går vi bagom et af de bedste vinområder i Valpolicella med både viden om vinene og anekdoter fra vores sidste besøg hos Vini Dindo.

Vingården Vini Dindo, der er beliggende i et af de bedste områder i Valpolicella, startede i 1960. Det er i dag 3. generation med Giovanni Dindo der står i spidsen af vingården, hvor man indtil for nylig kun kom op på sølle 10.000 fl. årligt.

Sådan startede Dindo

Familiens egen vinproduktion startede, da Giovanni spurgte sin far: “Vi har byens bedste druer, så hvorfor skal vi ikke også lave byens bedste vin?”

Således startede en vinproduktion hvor autensitet, frugt, fylde og finesse er i højsædet. Hos Dindo har man ønsker at bevare mest mulig smag fra den oprindelige frugt. Det er også en af grundende til, at man i ganske lille omfang træfade til at lagre vinen i. Det er kun Amaronen får en lille smule fadsmag, som hverken er fed eller mættet, hvilket er imponerende med en vin på hele 16%.

Dindo får hele smagen med

For at opnå så stor koncentration, farve og friskhed som muligt, presser og macererer (udbløder) man ved meget lave temperaturer (10-15 grader). Man får herved længere skindkontakt, som igen giver mere farve og syre til vinene som modspil til den fyldighed, som druerne besidder hos Dindo. Denne fyldighed bliver hjulpet godt på vej af markenes beliggenhed. De ligger i en højde af 500 meter.

Resultatet af den unikke måde at lave vine på hos Dindo er nogle enestående vine, som trods sin enorme kraft ikke bliver helt så tunge og bombastiske, som man ellers tit oplever i Valpolicella.

[/vc_column]