VINOMRÅDER I CHILE

large-grape-white

OM CHILE

Danskerne forbinder mest Chile med billige hverdagsvine. Og vine fra Chile er også ofte bløde, fyldige og meget pålidelige, uanset pris og årgang – derfor er de ofte at finde på supermarkedernes hylder.

Men vin fra Chile har udviklet sig meget med inspiration fra Europa, da europæiske vinproducenter igennem flere år har givet råd og vejledning, til at skabe vine i mere europæisk balance.

Chile er et paradis for vindyrkning, da der er de bedste betingelser for vindyrkning i hele verden. Det solrige og tørre klima kombineret med gode jordbunde, samt de kølende vinde fra havet giver gode betingelser for druerne og vine. Med andre ord er betingelserne noget nær optimale!

Chile ligger på nordsiden af Andesbjergene, med Argentina som nabo. Det er et meget langt land på over 4500 kilometer, men selve vindyrkningsområdet er kun sparsomt. Dette skyldes særligt, at vinområderne længst mod nord er for varme til at producere vin af høj kvalitet, mens de central dale, gerne oppe i højden, har et markant køligere klima.

Det er ofte blandt disse dale og højder, at vi finder druerne til de spændende vine hos VinMedKant.

CACHAPOALA VALLEY

Cachapoaldalen er verdenskendt for sit middelhavsvejr, hvor kysten og Andes skaber en af ​​de bedste jordbund i regionen for at producere kvalitetsvine.

LÆS MERE OM OMRÅDERNE

CACHAPOAL VALLEY

Cachapoal Valley er en central vinzone i Chile, der udgør den nordlige halvdel af Rapel Valley-regionen.

Cachapoal ligger mellem Maipo- og Colchagua-dalen mod nord og syd. Flere prestigefyldte Rapel Valley-vine er imidlertid blandinger af frugt fra både Colchagua- og Cachapoal-vinmarker, og nogle lovende vingårde har etableret sig i dette område.

De mest bemærkelsesværdige vine fra regionen er lavet af Cabernet Sauvignon og Carmenère. Men der er også et godt udvalg af Merlot, Syrah og Chardonnay.

ØVRIGE

Der er mange gode vine, som bliver produceret i Chile.

Her har vi samlet hele vores udvalg fra Chile.

Månedens vin
Luk