Vinområder i Italien

Italien er og bliver et af de mest interessante vinlande. Med en kæmpe strækning fra nord til syd med 20 regioner, der alle laver vin, er det et land, der mestrer stort set alle vintyper.

Hver region har sin historie og fortolkning af, hvordan vin skal laves. Først efter 1870, hvor Italien bliver samlet nogenlunde, som vi kender det i dag, begynder der en fælles forståelse og politik for vinproduktionen.

Derfor er der både store kulturelle og klimatiske betingelser fra region til region i forståelsen og produktionen af vin. Vi finder alt fra de fyldige og enormt elegante toscanske vine til de meget kraftfulde og aristokratiske vine fra Piemonte og over i de meget krydrede og mættede vine fra syd.

Toscana har siden renæssancen ed deres enome købmnadsskab kunnet forføre hele verden med deres smag for alt fra kunst og kultur til mad og vin, og det gør sig stadig gældende.

I Piemonte har man haft succes med at sælge sin vin til de store hoffer rundt om i Europa med sine kraftfulde vine, som stadig den dag i dig giver området et enormt renommé.

Valpolicella i Veneto har forført med sine voldsomme kraftfulde og sødlige Amarone og har dermed taget verden med storm.

På denne måde har Italien gennem generationer været ledende på mange områder i vinens verden. I takt med, at disse vine er steget i pris – og ofte koster mere, end den almindelige forbruger er villig til at betale, er der opstået et behov og en mulighed for producenter fra mindre kendte/anerkendte regioner til at producere vine til en mere spiselig pris, men stadig med italienernes store forståelse for, hvilken vin, forbrugerne gerne vil have.

Det italienske vinbillede idag dækker derfor både nogle af verdens bedste vine. Samt en række meget fornuftige vine med masser af smag og til en pris, som vi alle kan betale. Det er dette, der har gjort Italien til, hvad det er i dag rent vinmæssigt!

[wa-wps id=’6086′]