VINOMRÅDER I PORTUGAL

large-grape-white

OM PORTUGAL

Når de fleste hører om vin fra Portugal, tænker de straks portvin, hvilket bestemt også er en stor del af Portugals identitet på vinsiden.

Men mens portvinen har fået hele verdens opmærksomhed igennem en del år, har bordvinen været mere anonym. Derfor synes VinMedKant, at det kunne interessant at vise alle de mange facetter af portugisisk vinproduktion, som der er.

Der er meget super vin at finde – og det til fornuftige penge. Når man ser, hvilken proces druer går igennem, inden de kan kalde sig portvin – og når man smager det – er det simpelthen utroligt, at man kan finde så genial en drik til så spiselige penge.

Og bordvinene er ikke så anerkendte endnu, så her gøres også rigtig fine kup
Med tiden vil vi finde produkter fra flere af de mange spændende regioner i Portugal.

DOURO

Douro som region er primært kendt og anerkendt for de fantastiske portvine, men regionen byder også på nogle meget spændende rødvine, som er værd at overveje.

LÆS MERE OM OMRÅDERNE

DOURO

Vinbønderne i Dourodalen i Nordportugal oplever ekstremt vejr, hvor somrene blandt andet kan nå op på 50°.

Dette ekstreme vejr og vinbøndernes hård arbejde kan tydeligt smages i vinene, hvor portvinenes noter af svesker, brændte mandler, karamel, lakrids, abrikoser og andre tørrede frugter tydeligt skinner igennem.

Der laves også gode dessertvine i Dourodalen, som bliver fremstillet på Muscat/Moscatel druen. Moscatels er en meget gammel drue med en karakteristiske blomstret smag med en lækker drue-sødme og -fedme.

ØVRIGE

Der er mange gode vine, som bliver produceret i Portugal.

Her har vi samlet hele vores udvalg fra Portugal.