Rhône er så absolut et af de mest interessante vinområder i Frankrig – ikke mindst fordi variationen af vin er så kæmpe stor.

Der er ingen tvivl om, at det er et af danskernes foretrukne franske vinområder, hvilket nok bl.a. skal tilskrives, at man har al den stringenthed, elegance og aristokratiske stil, som vi kender de franske vine for, sammen med ret stor fylde, hvilket generelt tiltaler de danske forbrugere.

På rødvinsiden finder man alt fra de ret lette vine tl nogle af de mest kraftfulde og opulente, man kan forestille sig.
Hvidvinene er generelt til den fyldige, fede og krydrede, omend der er enorm forskel på de mange typer, man finder både i nord og syd.

Egentlig bør man dele Rhône op i nord og syd, idet både klima og landskab er ret forskelligt – og som resultat heraf er druevalget naturligvis også forskellig, hvilket bestemt kan aflæses i smagen.

I nord er det et barskt buget landskab med stejle skråninger, der snor sig langs med floden. På rødvinssiden er det Syrah-druen, der dominerer og præsterer vine i verdensklasse med stor maskulinitet og fylde. Kun ca. 5% af vinen i Rhône bliver til her. Det er områder som Côte-Rotie, Hermitage og Saint-Joseph, der trækker læsset ifht. den høje kvalitet.

I syd er det meget mere fladt med mange kæmpe store områder og arealer, hvor en voldsom mængde vin bliver til. Man bruger en masse forskellige druesorter, som ofte blandes for at opnå de ønskede resultater. Det er dog druesorten Grenache, der spiller første violin, når vi snakker kvalitetsvine. Det er områder som Vacqueras, Gigondas og Chateauneuf-du-Pape, der viser flaget med den høje kvalitet.

Men også i et så gammelt og kendt område som Rhône er der mulighed for at gøre overraskende fund og gode køb. VinMedKant vil prøve at præsentere både det kendte og anerkendte samt de mere ukendte og temmelig spændende vine.

[wa-wps id=’5763′]