For os danskere har spansk vin altid været en sjov størrelse – nogen har elsket de meget fadprægede og krydrede vine, mens de for mange er blevet for meget af det gode.

Gennem det sidste årti er der dog sket utroligt meget i spansk vin-produktion, som gør, at Spanien i dag efter min mening er et af de mest spændende steder at finde vin – og ofte er der nogle fornuftige køb at gøre.

Spaniolerne – med mange unge vinmagere i spidsen – har forstået, at tiden ikke er til disse overgjorte og alt for fadprægede vine, og har derfor sat deres fokus på det enorme potentiale der er i fylde, frugt og finesse – og selvfølgelig stadig med fad som kendetegn. Blot er det ikke længere fadet, der dominerer, men vinen, der dominerer, og fadet, der afslutter og giver det sidste touch.

Castilla La Mancha er modsætningernes land:

– verdens største vinproducerende region giver selvfølgelig en masse ligegyldig vin, som man ligeså godt kan lade være med at sætte læberne til – vinene bliver ofte til på de store flade sletter, hvor der virkelig kan masseproduceres.

Samtidig er der de fleste steder meget lidt regn, som gør det muligt at lave vin med naturligt lavt udbytte, og en del marker ligger højt oppe ad bjergene. Sammenlagt giver det mulighed for at lave vine af rigtig fin kvalitet til meget fornuftige priser – det er dette segment, som VinMedKant har valgt at satse på.

[wa-wps id=’5772′]